Közlemények

Az előző évek közleményei az archívumban érhetőek el.

Az NKA Könnyűzene Kollégiuma közleménye

2018. július 30.

Az NKA Könnyűzene Kollégiumához 2018. első félévében 1328 db pályázat érkezett. Összesen 150 millió forintos forrás állt rendelkezésre a pályázatok kiírásakor, vagyis ismét óriási túljelentkezés volt a kiírt altémákra. 257 db pályázatnak jutott támogatás. A Kollégium hosszú hetek előkészítése után, egy kétnapos döntési ülésen (2018. június 11-12-én) bírálta el a pályázatokat.

Tovább olvasom...

Közlemény

2018. június 6.

Tájékoztatjuk Pályázóinkat, hogy az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 53. §-ának rendelkezései alapján a civil szervezetek részére megítélt költségvetési támogatásra vonatkozó adatokat a támogatási programok szakmai összehangolása, azonos projekt célok párhuzamos finanszírozásának kiszűrése érdekében a költségvetési előirányzat kezelője (az EMET Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága) előzetes jóváhagyás céljából köteles megküldeni a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter számára. A döntési értesítő kézbesítésére a miniszteri tudomásul vételt követően kerülhet sor.

Közlemény

2018. június 4.

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy mindazoknak az államháztartáson kívüli szervezeteknek, amelyek 2016. január 1. előtt regisztráltak (2015-ben, vagy azt megelőző években), legfrissebb regisztrációs jogi dokumentumuk (a nyilvántartásba vételt igazoló dokumentumuk, illetve aláírási címpéldányuk) 2016. január 1. előtti keltezésű, legkésőbb a támogatási szerződés megkötéséig meg kell újítaniuk a regisztrációjukat. Bővebb információt a regisztrációs kitöltési útmutatóban találnak.

Az NKA Színházművészet Kollégiuma közleménye

2018. május 31.

Az NKA Színházművészet Kollégiuma 2018. május 3-án megtartotta a 2018-as év tavaszi ülését, ahol döntött a 2018/19-es évadra szóló, 5 témakörre érkezett 538 db pályázatról, valamint az egyedi (12 db) és meghívásos (3 db) pályázatokról.

Tovább olvasom...

Az NKA Táncművészet Kollégiuma közleménye

2018. május 31.

Örömmel értesítjük kedves pályázóinkat, hogy a Kollégium elbírálta a 2018. I. félévi nyílt pályázati felhívásra, valamint a 2018. évi táncművészeti témájú online, illetve hagyományosan megjelenő sajtótermékek támogatására kiírt felhívásra beérkezett pályázatokat.

Tovább olvasom...

Tisztelt Pályázók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztere által a miniszteri keretből meghirdetett „KAPCSOLÓDJ BE A KÖZVETÍTÉSBE” alkotói támogatás hátrányos helyzetű (elsősorban roma) fiatalok számára kiírt pályázati felhívás benyújtási határideje meghosszabbításra került. A pályázatokat 2018. június 7. éjfélig lehet benyújtani! (a felhívás elérhetősége)

2018. május 16.

Az NKA Fotóművészet Kollégiuma közleménye

2018. május 7.

A Fotóművészet Kollégiuma 2018. április 16-i ülésén a 2018.02.26-i benyújtási határidejű meghívásos pályázatról, a 2018.03.01-jei benyújtási határidejű nyílt pályázati felhívás 3 altémájára benyújtott pályázatokról, valamint egyedi pályázatokról hozott döntést.

Tovább olvasom...

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma közleménye

2018. április 20.

75 millió forint külföldi fellépésekre

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma még tavaly decemberben jelentette meg felhívását a külföldi koncertek, turnék és fesztiválokon való fellépések támogatására. A 186 pályázatról március végén döntött a kollégium, amely 116 kérelmet mintegy 75 millió forinttal támogatott.

Tovább olvasom...

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma közleménye

2018. április 17.

Első alkalommal írt ki közös pályázatokat az NKA Zeneművészet, a Halmos Béla Program Ideiglenes és a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégium. A városi zenei koncepciók elkészítésére illetve a zeneiskolai zenekarok támogatására szóló felhívásokra összesen 37,5 millió forint állt a rendelkezésre, amelynek kétharmadát a kollégiumok saját forrásukból, harmadát pedig az NKA Bizottsága biztosította.

Tovább olvasom...

Az NKA Könnyűzene Kollégiuma közleménye

2018. március 7.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is két alkalommal lehet majd pályázni a könnyűzenei kiírásokra. Az első pályázati felhívás tavasszal, a második nyár végén/ősszel kerül kiírásra. Újdonság, hogy az Artisjus-szal történt egyeztetésnek köszönhetően az első félévben megjelenő kiírásokra 100 millióval nagyobb keret jut az előző évhez képest. Így arányosabb lesz a pályázható pénzek éves eloszlása.

Tovább olvasom...

Az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiumának közleménye

2018. március 6.

Örömmel értesítjük kedves pályázóinkat, hogy elindult a Halmos Béla Programiroda honlapja (www.halmosbelaprogram.hu). Ezen többek között a Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégium pályázatait is figyelemmel kísérhetik.

Tovább olvasom...

Az NKA Színházművészeti Kollégiuma közleménye

2018. február 5.

Az NKA Színházművészeti Kollégiuma megjelentette a 2018/19-es évadra szóló nyílt pályázati felhívását. Új produkciók létrejöttét, nemzetközi kapcsolatok fejlesztését, belföldi vendégjátékokat, továbbjátszást, szakmai együttműködést, színházi nevelési programokat, fogyatékkal élők színházhoz jutását támogatja a Kollégium. Az összesen 207 millió forint pályázati keret kiegészítő támogatás, mely feltételezi, hogy a pályázók más forrással is rendelkeznek.

Tovább olvasom...