Tájékoztató – Könnyűzene Kollégiuma

Tájékoztató – Könnyűzene Kollégiuma

Több mint 1300 pályázat érkezett be a Könnyűzene Kollégiuma II. féléves kiírására. A teljes igény meghaladta az 1 milliárd Ft-ot. A Kollégiumnak 422 millió Ft állt rendelkezésére, amelyből 716 pályázatot támogatott. Hang- és képfelvételek készítésére 126 millió Ft-ot, koncertekre 106 millió Ft-ot, alkotói altémára 97 millió Ft-ot, egyedi pályázatokra 37 millió Ft-ot, magyarlakta területen szervezett koncertekre 28 millió Ft-ot, oktatásra 13 millió Ft-ot, külföldi előadók vendégszereplésére 10 millió Ft-ot, díjakra 900 ezer Ft-ot ítélt meg a hattagú Kollégium. Az összeg jelentősen meghaladta az első félévben odaítélt támogatások mértékét. Két altéma kivételével az összes altémában - a támogatott pályázatok esetében - a Kollégium maximális mértékben ítélte meg a kért támogatást.

A Kollégium észrevételei, javaslatai:

Felhívjuk a Támogatottak figyelmét, hogy a Kollégium csak kivételes esetben engedélyezi a beadott és támogatott pályázat bárminemű módosítását!

Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy 2017-ben is várhatóan két alkalommal lehet majd pályázni a Könnyűzene Kollégiumához. Az első pályázati kiírás megjelentetése 2017. első felében várható, a második ősszel. Az altémákat illetően - az Artisjus vezetőségének javaslatára - a jövő évben megjelenik majd a kiemelt alkotói altéma, amelynél az igényelhető maximum támogatás 2 millió Ft lesz.

Köszönjük a rengeteg pályázatot és az NKA munkatársainak emberfeletti munkáját!

Gratulálunk a támogatásban részesült pályázóknak!

NKA Könnyűzene Kollégiuma

2016. december

konnyuzene@nka.hu