HANGFOGLALÓ KÖNNYŰZENE TÁMOGATÓ PROGRAM KOLLÉGIUMA

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy az adatlap kitöltése előtt szíveskedjenek elolvasni a teljes pályázati felhívást!

NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Téma: Induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítése, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítása.
A pályázat célja, hogy ösztönözze és támogassa azoknak az induló és kezdő zenekaroknak, előadóknak az első lépéseit, akiknek a produkciói színvonala alapján feltételezhető, hogy gazdagítják a magyar könnyűzenei kultúrát és számíthatnak a közönség érdeklődésére. A Hangfoglaló Program további alprogramjaival együtt komplex támogatási rendszerben kívánja segíteni az alkotókat tehetségük kibontakoztatásában és szakmai fejlődésükben.
Pályázók köre: Olyan induló és kezdő előadók, zenekarok, akik:
  • legfeljebb 1, nem szerzői kiadású nagylemezzel (minimum 8 dal egy adathordozón) rendelkeznek, és nincs érvényben lévő lemezkiadásra vonatkozó szerződésük,
  • a pályázati felhívás megjelenése előtti 1 évben maximum 20 élő koncertet adtak,
  • maximum 2 olyan dallal rendelkeznek, amelyet országos lefedettségű rádió több mint 5 alkalommal játszott a pályázat megjelenését megelőző 12 hónapban.

A pályázatot a fenti szakmai kritériumoknak megfelelő zenekarok és előadók, illetve a képviseletükben eljáró jogi vagy természetes  személyek  nyújthatják be. Nem önálló jogi személy zenekarok képviselőjük útján pályázhatnak.

Formációk esetén: a Pályázók köre bekezdésben leírt valamennyi feltételnek a tagok (illetve a tagok korábbi formációinak) több, mint 50 %-ánál teljesülnie kell. Alacsonyabb mértékű teljesülés esetén a formáció (annak képviselője) nem nyújthat be pályázatot.

Azon előadók és zenekarok, amelyek a 2014. évben a Zenei Kollégiumtól a Cseh Tamás Program keretén belül fiatal pályakezdő előadók, zenekarok első hang- és képfelvételének elkészítésére, valamint a pályára lépést támogató kommunikáció megvalósítására (altéma száma: 3044/200), valamint a 2015., 2016. és 2017. évben a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumtól (2017. októbertől Hangfoglaló Program Kollégiumtól) az induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására (altéma száma: 7944/5, 779144/22, 779144/31, 779144/32, 779144/45) támogatásban részesültek, jelen felhívásra nem nyújthatnak be pályázatot. Ugyancsak nem nyújthatnak be pályázatot azon zenekarok,

amelyeknek bármelyik tagja, mint egyéni előadó korábban a fenti pályázatokon sikeresen szerepelt bármilyen zenei formációban.

Azt a pályázót, aki jelen pályázati felhíváshoz kötelező mellékletként benyújtandó pályázói nyilatkozatban valótlant állít, a Hangfoglaló Program Kollégium az általa meghirdetett pályázatokból 5 évre kizárhatja.

Előadónként, zenekaronként azonos formációval csak 1 pályázat nyújtható be.
Nevezési díj: A pályázó nevezési díj címen 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg az NKA portálon a Pályáztatás/Kollégiumi pályázatok/Pályázati tudnivalók „Nevezési díj” pontban leírt feltételeknek megfelelően. A nevezési díj megfizetésének elmulasztása, illetve az előírtnál alacsonyabb mértékű teljesítése a pályázat érvénytelenségét vonja maga után! A nevezési díj a döntés eredményétől függetlenül nem kerül visszafizetésre!
Tervezett keretösszeg: 40.000.000 Ft
Igényelhető támogatás: 2.000.000 Ft pályázatonként
Altéma kódszáma: 779144/65
Megvalósítás időtartama: 2018. november 1. - 2019. október 31.
Benyújtási határidő: 2018. augusztus 6., éjfél.
Megjelentetés dátuma: 2018. július 6.
Részletek...
Impresszum | Honlaptérkép | Sajtószoba | Munkatársak | Technikai ajánlás | GYIK | English | RSS