HANGFOGLALÓ KÖNNYŰZENE TÁMOGATÓ PROGRAM KOLLÉGIUMA

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy az adatlap kitöltése előtt szíveskedjenek elolvasni a teljes pályázati felhívást!

MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Téma: A Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja keretében 2017-ben elindult szakmai program folytatása 2020-ban. Ennek keretében:
  • a 2017-ben létrejött Poptanítás Munkacsoport munkájának folytatása, koordinálása
  • a Poptanítás blog fejlesztése, rajta folyamatosan szakanyagok publikálása
  • a 2017-ben elindított konferenciasorozat folytatása
  • minimum egy nemzetközi kitekintésű konferencia szervezése
  • a könnyűzenei oktatást segítő kiadványok megjelentetése
  • az alprogramhoz kapcsolódó egyéb szakmai rendezvények megvalósítása.
  • a könnyűzenei oktatás megújítását segítő releváns kutatások végzése
  • a könnyűzenei oktatás nemzetközi kitekintésének biztosítása, nemzetközi konferenciákon, vásárokon és egyéb rendezvényeken a magyar jelenlét biztosítása
  • a szakmai diskurzus lehetőségeinek megteremtése, ébrentartása és ösztönzése
Pályázók köre: Hangőr Egyesület
Nevezési díj: A pályázó nevezési díj címen 5.000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% Áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg az NKA portálon a Pályáztatás/Kollégiumi pályázatok/Pályázati tudnivalók „Nevezési díj” pontban leírt feltételeknek megfelelően.
Tervezett keretösszeg: 24.000.000 Ft
Igényelhető támogatás: -
Altéma kódszáma: 779140/104
Megvalósítás időtartama: 2020. január 1. - 2020. december 31.
Benyújtási határidő: 2019. december 18., éjfél.
Megjelentetés dátuma: 2019. december 11.
Kitöltési útmutató
A pályázati felhívás teljes szövege

NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK

Téma: A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a Hangfoglaló Program Médiatámogatási Alprogram keretében kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok, illetve ilyen témájú mellékleteket megjelentető kiadók számára könnyűzenei tartalom készítésére és megjelentetésére.
Pályázati cél: A könnyűzenével hosszabb ideje, rendszeresen foglalkozó nyomtatott és online médiumok – közte szakmai blogok – támogatása annak érdekében, hogy a hazai könnyűzene megfelelő fórumokhoz juthasson. A Kollégium olyan, legalább egy éve, folyamatosan megjelenő/frissülő önálló médiumokat vagy más médiumok mellékleteit/rovatait kívánja támogatni, amelyek önálló, saját készítésű, első közlésű cikkekben, cikksorozatokban, online videó anyagokban a magyar könnyűzenével foglalkoznak, és vállalják, hogy a támogatás ideje alatt helyet biztosítanak a Hangfoglaló Program egyes alprogramjainak, eseményeinek és a résztvevőinek bemutatására is. A pályázatnak nem célja a korábban megjelenő, de az elmúlt egy évben nem működő médiumok újraindításának elősegítése.
Pályázók köre: Magyarországi székhelyű, a működéshez szükséges hatósági engedélyekkel rendelkező nyomtatott és internetes médiumok (jogi személyek, nem önálló jogi személy esetében annak fenntartója, magánszemélyek, egyéni vállalkozók).
Egy pályázó több pályázatot is benyújthat, de egy médium tekintetében csak egy pályázat adható be.
Nevezési díj: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% Áfát is, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg az NKA portálon a Pályáztatás/Kollégiumi pályázatok/Pályázati tudnivalók „Nevezési díj” pontban leírt feltételeknek megfelelően.
A nevezési díj megfizetésének elmulasztása, illetve az előírtnál alacsonyabb mértékű teljesítése a pályázat érvénytelenségét vonja maga után! A nevezési díj a döntés eredményétől függetlenül nem kerül visszafizetésre!
Tervezett keretösszeg: 15.000.000 Ft
Igényelhető támogatás: maximum 1.500.000 Ft
Altéma kódszáma: 779134/99
Megvalósítás időtartama: 2020. január 1. - 2020. december 31.
Benyújtási határidő: 2019. december 19., éjfél.
Megjelentetés dátuma: 2019. november 19.
Kitöltési útmutató
A pályázati felhívás teljes szövege

Téma:

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a Hangfoglaló Program Előzenekari Alprogramja keretében olyan könnyűzenei műfajba besorolható, élőzenét játszó együttesek/előadók számára, akik koncertjeiken vagy turnéikon könnyűzenei és jazz műfajba besorolható, élőzenét játszó előzenekarokat (előadókat) léptetnének fel, illetve minimum hat hónapon keresztül vállalják, hogy az általuk kiválasztott előzenekaroknak, az ismertségük növekedését célzó mentori támogatást nyújtanak.

A Hangfoglaló Program Kollégium célja a megújuló és ettől az évtől Előzenekari Mentori Pályázattal, hogy a korábbiaknál szorosabbra fűzze a pályázó főzenekarok és az általuk választott előzenekarok kapcsolatát annak érdekében, hogy az együttműködésük túlmutasson a közös koncertezésen. A Kollégium azt várja a felelősen pályázó főzenekarok tagjaitól és menedzsmentjétől, hogy az általuk kiválasztott előzenekarok ismertségének növelésében, közönséghez történő eljuttatásában (nemcsak koncerteken, de különböző kommunikációs felületeken keresztül is) saját ismertségüket, közönségüket használva segítik a feltörekvő formációkat.

A Hangfoglaló Program Kollégiuma az Előzenekari Mentori Pályázatot egyfajta edukációs tevékenységnek, a pályájukon előbbre járó generációk felelős gondolkodásának, a következő nemzedékkel való partneri együttműködés kifejtésének tekinti.

Pályázati cél: A pályájuk elején járó együttesek, előadóművészek előzenekarként történő élőzenei, belépőjegyes fellépéseinek elősegítése, továbbá a főzenekarok és előzenekarok közötti minimum fél éves mentori együttműködés révén az előzenekarok országos ismertségének növelése.
Pályázók köre: Olyan könnyűzenei műfajba besorolható, jogi személyiséggel rendelkező együttesek és koncertszervezők; valamint zenekar képviseletében eljáró magánszemélyek vagy jogi személyek, egyéni vállalkozók (együttesen: főzenekarok), amelyek/akik pályájuk elején járó zenekarok/előadók előzenekarként történő felléptetését vállalják megfelelő technikai háttérrel rendelkező élőzenei koncertjeiken, turnéikon, illetve vállalják, hogy egyfajta mentori tevékenységet ellátva segítik az általuk választott előzenekar ismertségének növelését.
Egy pályázó (főzenekar/előadó) csak egy pályázatot nyújthat be.
Nevezési díj: Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen 5000 Ft-ot + 27% Áfát köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg az NKA portálon a pályázat benyújtásával egyidejűleg az NKA-portálon a Pályáztatás/Kollégiumi pályázatok/Pályázati tudnivalók „Nevezési díj” pontban leírt feltételeknek megfelelően.
Tervezett keretösszeg: 50.000.000 Ft
Igényelhető támogatás: egységesen 2.500.000 forint, aminek 20%-át igazolhatóan, az előzenekar költségeinek fedezésére kell fordítani
Altéma kódszáma: 779132/101
Megvalósítás időtartama: 2020. január 1. - 2020. december 31.
Benyújtási határidő: 2020. január 13., éjfél.
Megjelentetés dátuma: 2019. december 11.
Kitöltési útmutató
A pályázati felhívás teljes szövege
 
Impresszum | Honlaptérkép | Munkatársak | Adatkezelési tájékoztató | Technikai ajánlás | GYIK | English