Öröm a zene! tehetségkutató – országos döntő a CSTP-vel

Az NKA Cseh Tamás Program második évadában a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezésében zajló Öröm a zene! tehetségkutató vidéki fordulóit is támogatta, most hétvégén pedig a Budapest Music Expo keretében rendezett döntőn egymillió forint lemezkészítésre fordítható összeggel díjazza a végső győztest. A döntősök között két, a CSTP Induló zenekari alprogramjában korábban már sikeresen pályázó zenekar, a The Immigrants és az Éva Presszó is szerepel majd. A zsűri elnöke Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke lesz.

Október 7-9. között nemcsak kiállítók és a hangszerek iránt érdeklődők, de a hazai könnyűzene legifjabb kiválóságai is ott lesznek a Hungexpón: az Öröm a zene! tehetségkutató döntőjét ugyanis neves vidéki tehetségkutatók (PERON, Éter, Dobbantó, Amateurs stb.) első helyezettjei vívják majd.

Andrásik Remo, a HANOSZ elnöke így foglalta össze várakozásait a döntővel kapcsolatban: „Nagyon szoros küzdelemre számítok, mivel elképesztően erős mezőny jött össze a 2015-2016-os évadban. A tizenhat zenekar közül személy szerint hat olyan együttest is ismerek, akik a végső győzelemre is esélyesek lehetnek.”

A produkciókat elbíráló szakemberek Hrutka Róbert, Dandó Zoltán, Czutor Zoltán és Lombos El Márton lesznek, a zsűrielnök pedig Doncsev András, az NKA alelnöke:

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a PERON tehetségkutató zsűrije mellett idén az Öröm a zene! döntőjének zsűriasztalához is meghívtak. A regionális zenei tehetségkutatók a Cseh Tamás Program által egy kezdő előadó számára lehetővé tett, akár 4-5 éven át végigkísért pályaív egyik első és igen lényeges állomásai is egyben. Az is jól látszik, hogy az a kétmilliárd forint, amit a CSTP által eddig a könnyűzenére fordítottunk, az egész hazai könnyűzenei szcénát felpezsdítette, fellendítette – már eddig is kiváló zenekarok tűntek fel, ami garancia a hétvégi döntő magas színvonalára. És bízom abban, hogy a mostani döntősöket jövőre a CSTP Induló zenekari alprogramjának pályázóiként is viszontlátjuk majd.”

A fellépő zenekarokról és a koncertekről további információ a Budapest Music Expo honlapján található.

Impresszum | Honlaptérkép | Munkatársak | Adatkezelési tájékoztató | Technikai ajánlás | GYIK | English