Az NKA Könnyűzene Kollégiuma Közleménye

Rekordszámú pályázat

Rengeteg elismert szerző és előadó a támogatottak között

2016. augusztus 19.

Az idén alakult Könnyűzene Kollégiuma első pályázati kiírásaira 1500 pályázat érkezett. Ez az NKA történetében egyedülálló mennyiség.

Ez a szám két dolgot biztosan jelent:

- Egyrészt, sikeres volt a kommunikáció.

A kollégium azt szeretné, hogy ne csak egy szűk mag kiváltsága legyen az állami támogatás. A lehető legtöbb szerzőt és előadót elérve, a pályázás lehetőségét mindenki számára lehetővé kell tenni. Ennek az első, legfontosabb lépése, hogy a leendő pályázók értesüljenek a pályázati kiírásokról.

- Másrészt, egyértelművé vált, hogy óriási az igény a könnyűzene támogatására.

Több, mint egy milliárd forintnyi igény futott be a 100 milliós keretre.

Nem kis feladat hárult a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága munkatársaira és a hattagú kollégiumra. A többhetes feldolgozás, értékelés után a pályázók közel egyharmada kapott támogatást.

A részletekről itt: http://www.nka.hu/dontesek/kollegiumi_dontesek/konnyuzene_160722

Gratulálunk minden támogatásban részesült pályázónak! Egyúttal felhívjuk a figyelmüket, hogy tartsák magukat a pályázatukban leírtakhoz! Az eddigi gyakorlattal ellentétben, csak rendkívüli esetben van lehetőség a beadott pályázat tartalmának módosítására! Vagyis kérjük, hogy mindenki tartsa be a határidőket és végezze el a vállalt feladatokat a lehető legmagasabb szakmai színvonalon!

Törekedjen mindenki a számviteli fegyelem betartására! Sajnos, több olyan pályázatot sem tudott a Kollégium támogatni, melyeket erre érdemesnek tartott, mivel elszámolási kötelezettségüknek nem tettek eleget.

Meghiúsulás esetén a megítélt támogatást a Könnyűzene Kollégiuma nem kapja vissza! Ezek a támogatások az NKA Bizottságának döntésétől függően az NKA 20 kollégiuma között kerülnek szétosztásra! Ne vegye el senki a lehetőséget a többi könnyűzenei pályázótól!

Azok se csüggedjenek, akik most nem jutottak támogatáshoz, hiszen a könnyűzenét az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium is komoly összegekkel támogatja. Fontos, hogy a CSTPIK nem csak most induló, kezdő előadók részére írt ki pályázatokat!

Már most rengeteg a tapasztalat és az új ötlet. A Könnyűzene Kollégiuma évente kétszer ír ki pályázatokat, tavasszal és ősszel. Az őszi kiírások sokban fognak hasonlítani a tavaszi kiírásra. Az apró módosítások mellett lényeges különbség lesz, hogy nagyobb keret áll rendelkezésre, mint az első félévben. Fontos, hogy csak az juthat támogatáshoz, aki pályázik. Illetve, aki pályázik az nem biztos, hogy kap támogatást.

Végezetül köszönjük a tengernyi pályázatot, az NKA Igazgatósága munkatársainak a rengeteg munkát és köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon segítette a kollégium munkáját!

Budapest, 2016. augusztus 19.         

                                      Nemzeti Kulturális Alap

Könnyűzene Kollégiuma

Impresszum | Honlaptérkép | Munkatársak | Adatkezelési tájékoztató | Technikai ajánlás | GYIK | English