Általános tudnivalók

A pályázat benyújtása

Pályázni az NKA Igazgatóságának 2006. évre kiadott pályázati adatlapján lehet. Tájékoztatjuk tisztelt pályázóinkat, hogy a gyakori jogszabályváltozások következtében módosított, legfrissebb (2006. július 18-án megjelent) pályázati adatlapot a honlapról tölthetik le, illetve postán kérhetik az Igazgatóságtól.

Kérjük, hogy az új pályázati adatlapon nyújtsák be pályázatukat .

Minden pályázati témához külön adatlapot kell kitölteni és benyújtani. Az adatlapokat csak pontosan kitöltve, illetve az előírt mellékletekkel felszerelve fogadjuk el.

A pályázatot egy példányban kell benyújtani. A szükséges adatlap letölthető az NKA honlapjáról (www.nka.hu), vagy kitölthető az NKA honlapján, továbbá   személyesen beszerezhető vagy postai úton igényelhető   – bélyeggel ellátott A /4-es válaszboríték mellékelésével – az NKA Igazgatóságától.  

Pénzügyi lebonyolító

Minden esetben pénzügyi lebonyolítót kell felkérnie  

o        külföldi székhelyű pályázónak,

o        magánszemélynek, személyi jövedelemadó-köteles támogatás igénylése esetén,

o        részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervnek akkor, ha nem rendelkezik saját adószámmal és számlaszámmal,

A lebonyolító magyarországi önállóan gazdálkodó jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság lehet. A részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervnek a pénzügyi-gazdasági feladatait ellátó, önállóan gazdálkodó költségvetési szerv a lebonyolítója.  

Jogi dokumentáció

Köztartozás-igazolás

Támogatás nem folyósítható annak, akinek adó-, járulék-, illeték- vagy vámtartozása van. Tartozás alóli mentességét a pályázó/lebonyolító bizonyíthatja úgy, hogy

A törvényi rendelkezés alkalmazásáról a pályázati adatlap és tájékoztató együttesen ad részletes eligazítást.  

Egyéb rendelkezések

A pályázati felhívásban meghatározott felhasználási jogcímektől való eltérést a pályázónak indokolnia kell.

Az Alapból nyújtott támogatás építési beruházásra, felújításra (a kulturális örökségvédelmi célú támogatás kivételével), törzstőke-, illetve alaptőke-emelésre, valamint egyéb befektetési célra nem fordítható. Amennyiben a pályázati felhívás, vagy a támogatási szerződés másként nem rendelkezik, állandó fenntartási és üzemeltetési kiadásokra a pályázó, vagy – a pályázóval történő megállapodás alapján – a lebonyolító, a támogatási összeg legfeljebb

5 % - át   számolhatja el átalányként a   támogatás terhére.  

A pályázat elbírálása

Elbírálásra csak az a pályázat kerül, amely tartalmi és formai szempontból egyaránt helyes. Ennek érdekében kérjük, hogy az adatlapot a pályázati tájékoztatóban leírtak alapján töltse ki!

A pályázatokat a kollégium a benyújtás határidejétől számított 60 napon belül bírálja el. A végleges döntésről további, legfeljebb 10 napon belül a pályázó értesítést kap .

  A döntés felülbírálatára nincs lehetőség.

A nem támogatott pályázatokhoz csatolt anyagot (kézirat, forgatókönyv, fotó, kazetta stb.) nem őrizzük meg   és nem küldjük vissza, azok az NKA Igazgatóságán átvehetők a döntésről szóló értesítés dátumától számított 60 napon belül. A határidő eltelte után – külön értesítés nélkül – a fenti anyagokat megsemmisítjük.

 

A pályázattal kapcsolatos felvilágosítás az NKA Igazgatósága ügyfélszolgálatától kérhető

(telefon: 327-4444; 327-4445)

Ügyfélfogadási idő: hétfőtől - csütörtökig 8 .30 -16 óráig; pénteken 8.30-13 óráig