Nemzeti Kulturlis Alapprogram

A FOTMVSZETI SZAKMAI KOLLGIUM FOLYIRAT-PLYZATI FELHVSA

A Fotmvszeti Szakmai Kollgium plyzatot hirdet a trgykrbe tartoz 2005. janur 1 december 31. kztt megjelen, alapveten fotogrfival foglalkoz hagyomnyos formban szerkesztett folyiratok tmogatsra, valamint j lap indtsra.

Altma kdszma: 1801

A plyzaton hazai bejegyzs, valamint hatron tli magyar nyelv folyirat tulajdonosa vagy kiadja vehet rszt a fszerkeszt felels szerkeszt ellenjegyzsvel.

Hazai bejegyzs magyar nyelv folyirat plyzjnak 1 milli forint feletti tmogatsi igny esetn 30% sajt ervel kell rendelkeznie. Sajt ernek minsl minden nem NKA - eredet forrs.

A kollgium elnyben rszesti azon plyzatokat, amelyek

 • jelents arny elfizetvel rendelkeznek,
 • folyiratai szabad rus helyen elrhetk,
 • bevtelei kztt jelents szponzorci tallhat,
 • a Knyvtrellt Kht-nek kldtt szerzdses ajnlatot csatolja,
 • alveti magt a Magyar Terjesztst Ellenrz, Szvetsg (MATESZ) egyszerstett auditlsnak.

Az NKA a Knyvtrellt Kht-n kvli elfizetses terjesztst gy kvnja elsegteni, hogy az elfizetst vgz terjesztt meghvsos plyzat keretben tmogatja. Amennyiben a plyz ezt a terjesztsi mdszert vlasztja, a kollgium tovbbi elnyben rszesti

A kollgium az albbi kltsgjogcmeket tmogatja:

 • szerzi honorrium s jrulkai (ri, illusztrtori, fot), vagy szmls kifizetse
 • szerzi jogdjak
 • fordti, lektorlsi honorrium s jrulkai, vagy szmls kifizetse
 • szerkeszti (fszerkeszt, olvasszerkeszt, tervezszerkeszt, kpszerkeszt) honorrium s jrulkai, vagy szmls kifizetse
 • nyomdai elksztsi munkk az albbi jogcmekre
  • szvegbevitel (rs), szkennelse
  • kiadvnyszerkeszts (szeds, trdels)
  • kpfeldolgozs (szerkeszts, optimalizls)
  • korrektra
 • nyomdakltsg (levilgts, paprkltsg, montrozs, nyoms, hajtogats, krbevgs, csomagols)

A szerkesztsgnl foglalkoztatott ffoglalkozsak munkabreire s azok jrulkaira tmogats nem ignyelhet.

A plyznak csatolnia kell :

 • a jelen helyzetnek megfelel adatokat tartalmaz lapbejegyzs msolatt,
 • hatron tli folyirat esetben a lapbejegyzs hitelestett magyar fordtst, kivve, ha 2004-ban mr kapott tmogatst,
 • hrom nyomda rajnlatt, valamint
 • a nyilatkozatot a sajt er megltrl.

A plyzathoz csatolni kell a legutols vfolyam megjelent lapszmait. j lap indtsa esetn egy pldny prbaszmot.

sszevont lapszm egy megjelentetsnek szmt, amennyiben terjedelmben nem ri el egy lapszm 150%-t

A plyzat a folyirat-tmogatsra vonatkoz bettlappal egytt rvnyes!

A tmogatott plyz a tmogats sszegre 2005. vben szmthat a 2004.vi tmogats elszmolsa utn.


A plyzatok
2004. november 18-ig
berkezen nyjthatak be kizrlag postai ton az NKA Igazgatsgnak cmre
(H.- 1388 Budapest, Pf.: 82.). A hatridn tl rkez plyzatok rvnytelenek.

ltalnos tudnivalk

Plyzni az NKA Igazgatsgnak 2004. vre kiadott plyzati adatlapjn lehet. Minden plyzati tmhoz kln adatlapot kell kitlteni s benyjtani. Az adatlapokat csak pontosan kitltve, illetve az elrt mellkletekkel vllalkozsok esetn a vllalkozsok nagysgrendi minstshez, illetve a kltsgvetshez szksges bettlappal felszerelve fogadjuk el. A feltteleket nem teljest plyzatok rvnytelenek!

Minden esetben pnzgyi lebonyoltt kell felkrnie szemlyi jvedelemad-kteles tmogats ignylse esetn magnszemlynek, tovbb a rszben nllan gazdlkod kltsgvetsi szervnek, valamint klfldi szkhely plyznak.

A lebonyolt magyarorszgi nllan gazdlkod jogi szemly vagy jogi szemlyisg nlkli gazdasgi trsasg lehet. A rszben nllan gazdlkod kltsgvetsi szervnek a pnzgyi-gazdasgi feladatait ellt, nllan gazdlkod kltsgvetsi szerv a lebonyoltja.

Az NKA Igazgatsga felhvja a plyzk figyelmt, hogy 2004-ben valamennyi plyznak/ lebonyoltnak a plyzat beadsakor be kell nyjtania jogi dokumentcijt az adatlaphoz mellkelt tjkoztatban kzlt kvetelmnyek szerint. Azok a plyzk / lebonyoltk, akiknek vagy amelyeknek a Nemzeti Kulturlis Alapprogramnl 2004.vben mr volt tmogatott plyzatuk s azt kveten jogi s /vagy szemlyi vltozs nem trtnt, a jogi dokumentci ismtelt becsatolsa all menteslnek.

Kiadvnyok tmogatsra plyz hazai krelmezknek igazolniuk kell, hogy a jogszablyban elrt ktelespldny benyjtsi ktelezettsgket a trgyvben s a megelz kt naptri vben az Orszgos Szchenyi Knyvtrral szemben teljestettk. Az igazolst a knyvtr Ktelespldny Osztlytl (1827 Budapest, Budavri palota F plet, 302. szoba) kell krni, s a plyzathoz csatolni.

A plyzatot egy pldnyban kell benyjtani. A szksges adatlap letlthet az NKA honlapjrl, (www.nka.hu), tovbb szemlyesen beszerezhet az NKA Igazgatsgn s a Nemzeti Kulturlis rksg Minisztriumnak gyflszolglati irodjn (1077 Budapest, Wesselnyi u. 20-22.) Az adatlap postai ton is ignyelhet blyeggel elltott A/4-es vlaszbortk mellkelsvel az NKA Igazgatsgtl.

Az Alapprogrambl nyjtott tmogats ptsi beruhzsra, feljtsra, lland fenntartsi s zemeltetsi kiadsokra, alaptke emelsre nem hasznlhat fel, illetve harmadik fl rszre t nem ruhzhat. Amennyiben a plyzati felhvs, vagy a tmogatsi szerzds msknt nem rendelkezik, fenntartsi s zemeltetsi kiadsokra a plyz, vagy a plyzval trtn megllapods alapjn a lebonyolt, a jvhagyott sszeg legfeljebb 5 %-t szmolhatja el talnyknt a tmogats terhre.

A plyzatokat a kollgium a benyjts hatridejtl szmtott 60 napon bell brlja el. A vgleges dntsrl tovbbi, legfeljebb 30 napon bell a plyz rtestst kap. A dnts fellbrlatt krni nem lehet.

A nem tmogatott plyzatokhoz csatolt anyagot (kzirat, forgatknyv, fot, kazetta stb.) nem rizzk meg s nem kldjk vissza, azok az NKA Igazgatsgn tvehetk a dntsrl szl rtests dtumtl szmtott 60 napon bell. A hatrid eltelte utn kln rtests nlkl a fenti anyagokat megsemmistjk.

A plyzattal kapcsolatos felvilgosts az NKA Igazgatsga gyflszolglattl krhet
(tel.: 351-5461/141-es mellk).
gyflfogadsi id: htftl - cstrtkig 9-15 rig; pnteken 9-12 rig

Fotmvszeti Szakmai Kollgium