Pályázati tudnivalók

A MÚZEUMI KOLLÉGIUM MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Múzeumi Kollégium meghívásos pályázatot hirdet „A felemelő század” − Nemzeti romantika és polgári felemelkedés a XIX. századi Magyarországon című, 2010–2011-ben megvalósuló tematikus évad keretében tervezett alábbi programok vissza nem térítendő támogatására:

a) 2010. november 10-ig megnyíló, kiemelt jelentőségű, országos és regionális érdeklődést kiváltó kiállítások, továbbá a hozzájuk kapcsolódó kiadványok és múzeumpedagógiai programok megvalósítására.

Altéma kódszáma: 2306

Pályázónként maximálisan pályázható összeg: 30 millió Ft

A pályázatra meghívást kap:

A pályázathoz csatolni kell:

Támogatás az alábbi kiadásokra kérhető:
Kiállítás megvalósítása esetén:

Kiadvány(-ok) megjelentetése esetén:

Múzeumpedagógiai program megvalósítása esetén:

A pályázat elbírálásának szempontjai:

 A pályázat szakmai beszámolójának tartalmaznia kell:

b) 2011. november 10-ig megnyíló, kiemelt jelentőségű, országos és regionális érdeklődést kiváltó kiállítások előkészítésére:

Altéma kódszáma: 2306

Pályázónként maximálisan pályázható összeg: 8 millió Ft

A  pályázatra meghívást kap:

A pályázathoz csatolni kell :

Támogatás az alábbi kiadásokra kérhető:
Kiállítás előkészítése esetén:

Kiadvány(-ok) megjelentetése esetén:

A pályázat elbírálásának szempontjai:

A pályázat szakmai beszámolójának tartalmaznia kell:

c) a 2010. július 31.–2011. március 31. között megnyíló kiemelt jelentőségű, országos és regionális érdeklődést kiváltó kiállítások, továbbá a hozzájuk kapcsolódó kiadványok és múzeumpedagógiai programok megvalósítására és koordinálására:

Altéma kódszáma: 2306

Pályázónként maximálisan pályázható összeg: 20 millió Ft

A pályázatra meghívást kap:

A pályázathoz csatolni kell:

Támogatás az alábbi kiadásokra kérhető:
Kiállítás megvalósítása esetén:

Kiadvány(-ok) megjelentetése esetén:

Múzeumpedagógiai program megvalósítása esetén:

A pályázat elbírálásának szempontjai:

 A pályázat szakmai beszámolójának tartalmaznia kell:

d) 2010. július 31.–2011. november 10. között megnyíló kiemelt jelentőségű, országos és regionális érdeklődést kiváltó  „A lehetőségek országa – Polgárosodás a 19. századi Magyarországon” című vándorkiállítás több helyszínen történő megrendezésére, továbbá a hozzájuk kapcsolódó kiadványok és múzeumpedagógiai programok teljes körű megvalósítására és koordinálására.

Altéma kódszáma: 2306
Maximálisan megpályázható összeg: 55 millió Ft, ebből 2010-ben max. 45 millió Ft használható fel, a fennmaradó 10 millió forint kifizetésére a 2010-ben felhasznált támogatás beszámolójának (pénzügyi és szakmai) elfogadása után kerülhet sor.

A pályázatra meghívást kap:

A meghívott pályázók közül a szakmailag legszínvonalasabb pályázatot benyújtó pályázó kap támogatást.

A pályázathoz csatolni kell:

Támogatás az  alábbi kiadásokra kérhető:
Kiállítás megvalósítása esetén:

Kiadvány(-ok) megjelentetése esetén:

Múzeumpedagógiai program megvalósítása esetén:

A pályázat elbírálásának szempontjai:

 A pályázat szakmai beszámolójának tartalmaznia kell:

A pályázó köteles a „Felemelő század” logót használni a kiállításokkal kapcsolatos megjelenéseken. A logó az NKA honlapjáról lesz letölthető.

A programra fordítható teljes összeg 325 millió forint, amelynek forrása az NKA Bizottsága 59/2009. (XI.02.) sz. határozatában biztosított „A felemelő század  tematikus évad országos és regionális  jelentőségű kiállításokra” címzett támogatása.
A finanszírozás módja: vegyes finanszírozás.

A kollégium nem ír elő kötelező önrészt és nevezési díjat.

TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk magyarországi illetőségű Pályázóinkat, hogy pályázatának benyújtása alkalmával – a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatósága érdekében – a 2007. évi CLXXXI. törvény alapján minden pályázat esetében a pályázónak nyilatkozni kell az összeférhetetlenségről, illetve érintettségről

a) A „Nyilatkozat” – amelyet a Pályázati adatlap tartalmaz – kitöltése minden pályázat esetén kötelező.

b) Amennyiben a törvény 8. § (1) bekezdése alapján érintettség fennáll, úgy "Közzétételi kérelmet" kitöltve, aláírva a pályázattal együtt kötelezően be kell nyújtani. (A nyomtatvány elérhető és kinyomtatható az alábbi linkre kattintva: Közzétételi kérelem.)

Az a) és ha indokolt a b) pontokban foglaltak nem teljesítése a pályázat érvénytelenségét vonja maga után.

Tájékoztatjuk továbbá arról is, hogy

– a pályázatban leírt és a pályázati eljárásban keletkező adatok közérdekű adatoknak minősülnek, valamint

– ugyancsak a hivatkozott törvény alapján a pályázat meghatározott adatait közzé kell tennünk a Kormány által meghatározott www.kozpenzpalyazat.gov.hu központi portálon.

Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a támogatásban részesülő kedvezményezettek összhangban az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. cikkének (1) bekezdése szerinti állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 85/2004. (IV. 19.) Korm. rendelettel a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény, az annak végrehajtásául szolgáló 9/2006. (V. 9.) NKÖM rendelet, valamint a kultúrát és a kulturális örökség megőrzését előmozdító állami támogatásokról szóló 28/2008. (II.15.) Korm. rendelet alapján kulturális célú állami támogatásban részesülnek, melyet az Európai Bizottság az N357/2007-es számú határozatában hagyott jóvá.

***

Pályázati adatlapot kitölteni csak az NKA portálján lehet!
Pályázati adatlapot elkészíteni a www.nka.hu portál („pályáztatás” cím alatt található) „pályázati adatlap kitöltése” címszónál lehet. ("minta" pályázati adatlap a portálon a „pályáztatás” cím alatt található az „aktuális pályázati felhívások” címszónál. Ez az adatlap pályáztatás céljára nem használható.)
Saját forrás a 292/2009 (XII.19. ) Korm. rendelet 113. § (3) bekezdése aa) ab) ac) pontja alapján kerülhet meghatározásra.

Amennyiben a pályázó a kiírás pontjaiban felsorolt költségektől eltérő költségjogcímet is megjelöl, azt röviden indokolnia kell, elfogadásáról a kollégium dönt.

A pályázattal kapcsolatos hiánypótlás lehetőségét és feltételeit az NKA Ügyrendje szabályozza, amely megtalálható az NKA portál jogszabályok menüpont alatt.
Az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet 133. § (1) bekezdés e) pontja alapján a benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell:
– a költségvetésből nyújtott támogatásból megvalósítani tervezett tevékenységek, feladatok, beszerzések részletes ismertetését, azok tervezett szakmai hatásait, összefüggéseit a pályázati felhívásban megjelölt céllal, valamint az ehhez kapcsolódó részletes költségtervet.

Az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet 132. § (2) bekezdés o) pontja alapján felhívjuk a pályázók figyelmét az esetleges közbeszerzési eljárás lefolytatásra irányuló kötelezettségükre.

A pályázatok 1 eredeti példányban
2010. április 12-ig beérkezően
nyújthatók be kizárólag postai úton  az NKA Igazgatóságának címére.
(H – 1388 Budapest, Pf. 82).
A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek.

Pályázattal kapcsolatban felvilágosítást az NKA Ügyfélszolgálatán személyesen ügyfélfogadási időben, vagy a (36 1) 327-4445-ös telefonszámon kaphatnak.

A pályázatok elbírálása legkésőbb a beérkezési határidőt követő 60 napon belül történik. A döntésről a pályázók a döntést követő legkésőbb 20 napon belül postai úton értesítést kapnak.
A döntés az NKA portálján is közzétételre kerül.

A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

A kollégium által támogatott pályázatok megvalósítására az NKA Igazgatósága a támogatottakkal támogatási szerződést köt. A támogatási szerződés megkötésének feltétele, hogy a támogatott a támogatási szerződés megkötéséhez előírt jogszabályi feltételeknek megfeleljen. A támogatott a támogatást csak a támogatási szerződésben meghatározott jogcímekre használhatja fel.

Az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet 119. §-a alapján a támogatás visszavonása, a támogatási szerződés felmondása, az attól történő elállás esetén a támogatás visszafizetésének biztosítéka a támogatási szerződés mellékletét képező felhatalmazás banki beszedési megbízás teljesítésére.

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet 121. § (4) bekezdése alapján: amennyiben a támogatott tevékenység összköltsége csökken a tervezetthez képest, a költségvetésből nyújtott támogatás összegét az összköltség csökkenésének arányában csökkenteni kell, több forrás esetén az eredeti arányoknak megfelelően.
Kérjük, programjuk költségvetésének tervezésekor a fenti jogszabályi előírást figyelembe venni.

A 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendeletben foglaltak betartása érdekében változik a finanszírozási eljárás a támogatott pályázatok esetében. Előfinanszírozás keretében a támogatás összegének legfeljebb 90%-át utaljuk, figyelembe véve a támogatás terhére elszámolható kiadási jogcímeket is. A fennmaradó összeget egészben, vagy részben a szakmai beszámoló és pénzügyi elszámolás benyújtása és annak elfogadása után, továbbá az előző bekezdésben foglalt tervezett és tényleges összköltség figyelembevételével utaljuk.

Múzeumi Szakmai Kollégiuma

Megjelentetés dátuma: 2010. március 19.

Frissítve: