Az NKA Cseh Tamás Programja 2016 nyarán is jelen lesz a legnagyobb hazai könnyűzenei fesztiválokon. Június 14. és 18. között a szolnoki Tiszavirág Fesztivállal folytatódik a CSTP nyári sorozata.

Az NKA Cseh Tamás Program támogatott zenekaraival, tájékoztató beszélgetésekkel és info-sátorral jelentkezik összesen 10 fesztiválon a nyár folyamán. A nyári fesztiválokon a CSTP támogatott induló együtteseinek fellépési, a feltörekvő zenekaroknak és a zeneipar szereplőinek tájékozódási lehetőséget, a közönségnek pedig jó zenét és bulihangulatot biztosít.

Ahogy tavaly, a CSTP idén is ott lesz a szolnoki Tiszavirág Fesztiválon június 14. és 18. között. A Sóház utcai Református templom mellett lévő info-sátor kitölthető kvízekkel és pályázati tippekkel várja az érdeklődőket, a támogatott induló előadók pedig hangulatos koncertekkel is gazdagítják a műsort. Június 14-én kedden 19:30-tól a Máskép zenekar lép fel a PálinKaland színpadon, június 17-én 18:30-tól Nyilas Reni & Ők a Park Színpadon, 21:00-tól a Magidom  a Maláta téren zenél, 18-án pedig az Organism veszi be a PálinKalandot 19:30tól. Őt 21:00-kor Szatmári Juli követi (Maláta tér), végül az Éva Presszó zárja a napot 23:00-kor kezdődő koncertjével a PálinKaland színpadon.

Június 17-én pénteken a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Doncsev András is ellátogat a CSTP-sátorba, ahol a Cseh Tamás Program elmúlt két évéről, eredményeiről, jövőbeli tervekről, pályázati lehetőségekről számol be az érdeklődőknek délután 17.00 órától.

A hónap második felében a Várkert Bazár ad otthont a Cseh Tamás Program rendezvényeinek. Június 21-én a Zene Ünnepe keretében ad ingyenes koncertet több mint 50 zenekar, köztük a CSTP együttesei a Várkert Bazárban felállított akusztikus színpadokon. Június 22-én a Ludwig Múzeum első emeleti rendezvénytermében kerül sor az Időtlen hangok című rocktörténeti konferenciára, melyen az idén hetvenedik születésnapjukat ünneplő hazai rock-ikonok előtt tisztelegnek az előadók. Június 23-án a Várkert Bazárban a CSTP Jogdíjfizetést ösztönző Alprogramja keretében rendeznek konferenciát A zene lehetőségei - filmek, reklámok, streaming és export címmel. Június 25-én pedig a Múzeumok Éjszakája programsorozatához csatlakozva zenélnek majd CSTP-s zenekarok a Várkert Bazárban.

A nyár folyamán a Cseh Tamás Program jelen lesz az EFOTT-on, a Campus Fesztiválon, a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, a kapolcsi Művészetek Völgyében, de találkozhat a közönség CSTP-s állomással a Kolozsvári Magyar Napokon és a Szegedi Ifjúsági Napokon is.

Impresszum | Honlaptérkép | Munkatársak | Adatkezelési tájékoztató | Technikai ajánlás | GYIK | English