A Cseh Tamás Program alprogramjai

1. Pályakezdő előadók, zenekarok támogatása
Fiatal pályakezdő előadók, zenekarok első hang- és képfelvételének elkészítésére, valamint a pályára lépést támogató kommunikáció megvalósítására.

A Cseh Tamás Program 2015-2016 évadának zenekar-mentor beosztása

Pályázati felhívás: 2015. 08. 03.
Döntés: 2015. 10. 12.

2. Vidéki könnyűzenei klubok programjainak támogatása
Vidéki könnyűzenei klubok zenei programjainak támogatása. Célja, hogy a fővároson kívüli olyan könnyűzenei koncerthelyszínek működjenek, ahol élőzenei koncertet vállaló előadók rendszeresen felléphetnek.

Pályázati felhívás: 2015. 09. 11.
Döntés: 2015.10.12

Könnyűzenei, jazz- és világzenei élőzenei produkciók befogadására alkalmas, az év nagyobb részében folyamatosan nyitva tartó, Magyarországgal szomszédos államok magyarlakta területein működő könnyűzenei klubok (klubok, művelődési intézmények stb.) számára, magyar együttesek és előadók fellépésének támogatása.

Pályázati felhívás: 2016. 02. 01.
Döntés: hamarosan

3. Előzenekari alprogram
Pályakezdő, fiatal együttesek, előadóművészek előzenekarként történő élőzenei fellépéseinek elősegítése. A pályázatot a főzenekar nyújthatja be.

Pályázati felhívás: 2015. 11. 11.
Döntés: 2015. 12. 10.

4. Médiatámogatási alprogram
Nem országos lefedettségű vagy vételkörzetű – helyi vagy kisközösségi – rádiókban és televíziókban induló vagy már futó műsorok támogatása, amelyek a magyar könnyűzenével foglalkoznak, és a támogatásnak köszönhetően helyet biztosítanak a Cseh Tamás Programnak.

Pályázati felhívás: 2015. 11. 11.
Döntés: 2015. 12. 10.

Kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok, illetve ilyen témájú mellékleteket megjelentető kiadók számára könnyűzenei tartalom készítése és megjelentetése.

Pályázati felhívás: 2016. 01. 26.
Döntés: 2016. 02. 23.

5. Nemzetközi megjelenését támogató alprogram
A magyar könnyűzene nemzetközi megjelenését támogató alprogram keretében meghirdetett pályázati felhívások:

  • Külföldi nemzetközi zeneművészeti vásárokon a könnyű-, jazz és népzenei műfajba besorolható élőzenei produkciókkal való jelenlétének támogatása
  • Élőzenét szolgáltató együttesek, előadóművészek külföldön történő, élőzenei felléptetésének elősegítése
  • Élőzenei produkciók nemzetközi médiában történő reprezentációja

Pályázati felhívás: 2016. 01. 26.
Döntés: hamarosan

6. Jogdíjbevételek növekedését ösztönző alprogram
A jogdíjbevételek növekedését ösztönző alprogram kapcsán olyan kampányok indítása, amelyek a jogdíjak törvény szerinti megfizetésére ösztönöznek.

7. Könnyűzenei örökség megőrzésének alprogram
A könnyűzenei örökség megőrzésének alprogram kapcsán a magyar könnyűzenei örökséghez kapcsolódó kutatások elindítása. A Magyar Nemzeti Levéltár Cseh Tamás Archívumban őrzött dokumentumok és iratanyag állományvédelmi digitalizálása, a digitalizált állományok kutatóteremben való hozzáférhetővé tétele, továbbá az Archívum őrizetében lévő iratanyagról adatbázis készítése, az adatbázis és a digitalizált tartalmak honlapon való közzététele.

8. Zenei menedzsmentet támogató alprogram
A zenei menedzsmentet támogató alprogramban a könnyűzenei menedzsment fejlesztése a cél.

Impresszum | Honlaptérkép | Sajtószoba | Munkatársak | Technikai ajánlás | English | RSS