Karbantartás!

Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy 2014. szeptember 25-én, 8-12 óra között az NKA portál karbantartás miatt nem lesz elérhető.

Megértésüket köszönjük!

Indul a Cseh Tamás Program! Pályázz, hogy induljon a pályád!

Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a Zenei Kollégium a mai napon megjelentette a Cseh Tamás Program első pályázati felhívását, amely keretében pályakezdő előadók és zenekarok első hang- és képfelvételének elkészítését, valamint a pályára lépést segítő kommunikáció megvalósítását kívánja támogatni.

Pályázatot benyújtani előzetes regisztrációt követően, kizárólag online, az NKA portálján keresztül 2014. szeptember 22-én, éjfélig lehet.

További részletek: Pályázati felhívás,
Sajtóközlemény

Átláthatósági nyilatkozat

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy a jogszabályi változásokra tekintettel az átláthatósági nyilatkozat útmutatója pontosításra került.

A civil szervezetekre vonatkozóan a vezető tisztségviselők fogalmát 2014. március 14-ig az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény állapította meg. A fogalom 2014. március 15-től a új Ptk.-ban került szabályozásra az egyes szervezeti típusoknál.

Fontos változás, hogy a vezető tisztségviselő fogalma tartalmilag is módosult, mivel a jogalkotó már nem tekinti vezető tisztségviselőnek az alapítvány, egyesület, szövetség felügyelő szervének elnökét és tagjait. A jogszabályváltozással tehát némileg leszűkült a civil szervezetek esetében a nyilatkozat III/1. a) pontban felsorolandó vezető tisztségviselők köre.

Kérjük, szíveskedjenek a nyilatkozatok kitöltéséhez a módosított útmutatót használni.

Tovább olvasom...

A Nemzeti Kulturális Alap emblémája

Felhívjuk pályázóink szíves figyelmét, amennyiben a támogatási szerződés pr-kötelezettséget tartalmaz, úgy a támogatott az 1. pontban megjelölt támogatási cél megvalósítása során, továbbá a támogatási céllal kapcsolatos média-megjelenéseknél, közleményeken, rendezvényeken, kiadványokon, könyveken, reklám- és pr-anyagokon az NKA logóját szíveskedjék feltüntetni.

Az embléma az Impresszum link alatt tölthető le.

Budapest, 2014. január 29.

Támogatási szerződések

Tájékoztatjuk tisztelt pályázóinkat, hogy az elektronikus úton beérkezett és támogatott pályázatok szerződéseit folyamatosan készítjük. A támogatási szerződéseket minden esetben postai úton küldjük meg a támogatottak részére, és azt a megfelelő aláírással ellátva szintén postai úton kell az NKA Igazgatósága címére visszaküldeni!

Fejezetek a
Nemzeti Kulturális Alap
épületének történetéből

Tisztelt Pályázóink! Tisztelt Érdeklődők!

A Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága az idei évben első alkalommal csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz.

A program keretében 2014. szeptember 20-án, szombaton 10 órakor megnyitjuk székházunk kapuját, és szeretettel várunk minden kedves pályázót, érdeklődőt kiállításunk megtekintésére, vagy vezetett túráink egyikére.

A Fejezetek a Nemzeti Kulturális Alap épületének történetéből című kiállítás megnyitójára 2014. szeptember 20-án, szombaton 10 órai kezdettel kerül sor.

A program során a látogatók megismerkedhetnek az épület mozgalmas történetével, és betekintést nyerhetnek az intézmény mindennapi életébe.

Épületvezetések 10.30-tól 16.30-ig óránként indulnak, melyekhez előzetes regisztráció szükséges az oroksegnapok@nka.hu címen.

Szeretettel várjuk Önöket!

Tisztelt Pályázók!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Folyóirat-kiadás Kollégiuma 2014. június 6-án közzétett pályázati felhívásában szereplő 2014. október 1-jei benyújtási határidő módosul. Pályázatot benyújtani az NKA-portálján keresztül 2014. december 3-án, éjfélig lehet.

Tisztelt Pályázók!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Zenei Kollégium 2014. augusztus 14-én közzétett pályázati felhívásában a komolyzenei és könnyűzenei alkotói támogatás altémáiban változott az igényelhető támogatás mértéke az alábbiak szerint:

 • Alkotói támogatás hazai és határon túli magyar zeneszerzők számára új, magyar, komolyzenei művek megalkotására (nagyobb terjedelmű szimfonikus, oratorikus, kórus-, verseny- és zenés színpadi, valamint szóló- és kamarazenei művek). Altéma száma: 3002/200
 • Igényelhető támogatás: maximum 4,5 millió Ft

 • Alkotói támogatás hazai és határon túli magyar zeneszerzők számára új, magyar, jazz, könnyű- és világzenei művek megalkotására. Altéma száma: 3002/201
 • Igényelhető támogatás: maximum 3 millió Ft

Online pályáztatási rendszer

Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény végrehajtásáról szóló 9/2006. NKÖM rendelet 19. § (3) bekezdése alapján támogatási kérelmet (pályázatot) benyújtani kizárólag az Igazgatóság által rendszeresített adatlapon, elektronikus úton lehet. A pályázat benyújtásának feltétele a pályázó azonosítását biztosító – az alap portálján, az ott meghatározott feltételeknek megfelelően történő – előzetes regisztráció. Amennyiben nincs változás az adatokban, úgy regisztrálni csak egyszer kell és ezzel megnyílik a lehetőség a pályázatok benyújtására. Kérdéseiket és észrevételeiket írják a regisztracio@nka.hu e-mail címre.

Szakmai kérdéseiket az oldal alján az Munkatársak link alatt található telefonszámokon tehetik fel közvetlenül a Pályáztatási Osztály munkatársainak.

Technikai kérdéseiket az alábbi telefonszámokon tehetik fel:

 • regisztráció: (36-1) 327-4363,
  (36-1) 327-4397, (36-1) 327-4315
 • pályázat benyújtás: (36-1) 327-4323,
  (36-1) 327-4397, (36-1) 327-4430
 • online szerződésmódosítás: (36-1) 327-4328, (36-1) 327-4323
 • online elszámolás: (36-1) 327-4328,
  (36-1) 327-4430
Impresszum | Honlaptérkép | Sajtószoba | RSS | Munkatársak | Technikai ajánlás