NKA Szépirodalom Kollégiumának közleménye

2020. október 26.

A napokban jelentek meg a Szépirodalom Kollégiumának nyílt pályázatai két témakörben:
A megszokottól eltérően, 2020 őszén lehet pályázni alkotói támogatásra a 2021. február 15. és 2022. február 15. közötti időszakra magyar nyelvű szépirodalmi és szépirodalmat értelmező művek létrehozására magyarországi és határon túli szerzők számára. A pályázatokat 2020. november 20-án éjfélig lehet benyújtani.
A Kollégium másik pályázatával a szépirodalmi könyvkiadók részvételét kívánja segíteni a 2021. évi hazai könyvszakmai rendezvényeken (pl. Nemzetközi Könyvfesztivál, Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok), valamint a rendezvények kísérőprogramjainak (pl. szakmai kerekasztal-beszélgetések, könyvbemutatók, dedikálások, olvasásnépszerűsítő programok) megvalósítását támogatja. A kiadók pályázatait 2020. november 16-án éjfélig várjuk.

Fekete György öröksége

2020. április 17.

A Nemzeti Kulturális Alap gyászolja alapító elnökét. Azt érezzük, úgy tudunk méltó módon elbúcsúzni tőle, ha nekrológ helyett azokat a gondolatait osztjuk meg az alábbiakban, melyek számunkra is iránymutatóak mind most, mind a jövőben.

Részletek..

Tisztelt Pályázók!

2019. május 15.

Felhívjuk Pályázóink figyelmét, hogy ha a nevezési díjat az ún. rózsaszín csekken fizetik meg, úgy a címzett rovatba kérjük beírni az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő számlaszámát: 10032000-01451461-00000000, továbbá az irányítószám melletti üres rovatban (a rózsaszín csekk jobb és bal oldalán is) kell feltüntetni az „adatlap azonosító” (A....N....) számát és az altéma kódszámát. Kérjük, hogy a csekken az NKA Igazgatósága címét ne tüntesse fel! (A címet is tartalmazó csekket/csekkeket a posta nem kézbesíti.)

Közlemény

2020. augusztus 12.

Tájékoztatjuk Pályázóinkat, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 7. § alapján a 2020. július 22-ig létrejött támogatási jogviszonyok esetében a szerződésekben rögzített megvalósítási határidő 2020. december 15-ig meghosszabbodik, ezzel együtt az elszámolási határidő is módosul. A változás a december 15. után lejáró megvalósítási határidővel rendelkező szerződéseket nem érinti. A támogatási szerződések módosítása folyamatban van, a Támogatottnak a módosítással kapcsolatban nincs teendője.

Közlemény

2020. január 7.

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy azon államháztartáson kívüli szervezeteknek (gazdasági társaság, egyéni cég, szövetkezet, egyesülés, egyéb gazdálkodó szervezet, civil szervezet, szakszervezet, köztestület, egyéb nonprofit szervezet, egyházi intézmény, határon túli szervezet), amelyek 2018. előtt regisztráltak (2017-ben, vagy azt megelőző években) legkésőbb a támogatási szerződés megkötéséig az Ávr. 75. § (3), (3a), valamint (5) bekezdésének értelmében meg kell újítaniuk a regisztrációjukat! A jogi dokumentáció frissítése nem új regisztrációt jelent, hanem regisztráció módosítás keretében történhet, a Felhasználói fiók/Pályázó adatainak módosítása menüpontban módosító adatlap és friss jogi dokumentumok csatolásával. Felhívjuk a magánszemélyként pályázók figyelmét, hogy a támogatási szerződés megkötéséig ellenőrizzék a felhasználói fiókjukban, a regisztrációs dokumentumok között a feltöltött személyi azonosító okmányuk érvényességét (személyi igazolvány, útlevél). Lejárt személyi okmányok esetén szerződés nem köthető, ez esetben érvényes dokumentum feltöltése szükséges. Bővebb információt a regisztrációs kitöltési útmutatóban találnak.

Tisztelt Pályázók!

2019. április 9.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy munkatársaink elérhetősége 2019. április 8-tól megváltozott. Az elérhetőségek az oldal alján a „Munkatársak” menüpontban találhatók.

Impresszum | Honlaptérkép | Munkatársak | Adatkezelési tájékoztató | Technikai ajánlás | GYIK | English